Eufemia og Englefjert

En nesten sann fortelling fra middelalderen i Oslo.

Forestillingen er skrevet av fortellerkunstneren Catherine Langeland og sammen med Daniel Sandvik har hun produsert en familieforestilling som handler om vennskap, savn og lek.

«For 747 år siden ble det født ei lita jente i Rugens, det som heter Tyskland i dag. Akkurat som deg og meg elsket hun å leke. Hun sloss med tre-sverd, sang og danset. Det aller morsomste hun visste var å leke gjemsel. Én dag kom pappaen hennes å sa hun måtte reise til Norge for å gifte seg og i 1299 kom prinsesse Eufemia til Oslo for å gifte seg med Håkon V Magnusson. 

Det var litt ensomt å komme alene til et nytt land, men heldigvis hadde
Eufemia med seg bestevennen Englefjert og sammen med barna i Oslo fant de på mange spillopper og spennende leker. Men det var spesielt én person de måtte passe seg for: Biskopen. Han hatet barn!»

Forestillingen er full av spenning, humor og fin musikk med nyskrevne tekster til originale sanger, rim og regler fra middelalderen. Gjennomgangslåta i forestillingen er komponert av Dronning Eufemias bror, Wizlav den tredje, med ny norsk tekst skrevet av Sandvik og Langeland. 

Daniel Sandvik og Catherine Langeland er begge to fortellere,
musikere og sangere med lang erfaring innen det frie musikk og teaterfeltet i Norge.

Alle fra 5 til 100 år er velkomne!