Dette er artistene fra ´23. Programmet for 2024 er under utvikling

Canardus Horribilis

Middelaldermusikk med respektfull respektløshet og bøttevis av smittende humor! De seks villendene har våknet fra vinterdvalen og er klare for en ny sommer i middelalderen. Med instrumenter som låter som sinte ender og musikere som sjelden klarer å stå stille spiller de «middelalder-punk» med masse energi! 

Ramashang

Ramashang inntar festningen med et smell! Med glimt i øyet og barbarisk underholdnings-trang blir de vanskelige å unngå under festivalen. Ramashang oppstod rundt middelaldermarkedet på Voergård Slot på Nordjylland. Men datidens bandmedlemmer hadde allerede møtt hverandre i arbeidet med masketeatergruppen Dunkelfolket. Kanskje ikke så rart at Ramashang har evnen til å kombinere gjøglerier og musikk på en måte som begeistrer, engasjerer og fascinerer?

Al Andaluz

Al Andaluz tar deg med på en musikalsk reise i det flerkulturelle middelalder-Spania. Spania var et ledende kultursentrum for hele det europeiske kontinentet i denne perioden, og spansk-arabiske musikere var ettertraktede som hoffmusikere ved de europeiske hoff. Den andalusiske musikken representerer altså på mange måter en felles kulturarv. Al Andaluz har også nettopp kommet med ny plate, og smakebiter derfra får du på Høymagasinet lørdag og mandag!

Gycklargruppen Trix

De sjarmerende gjøglene fra Trix er tilbake igjen, med gjøglerier og spillopper! Klassisk gjøglertradisjon går aldri av moten,  for gjestene på åpningsgildet fredag blir det dessuten også flammekunst i natten. 

Helisir

Med harpe og sang kom nederlandske Helisir til Norge, grunnet interessen for skandinavisk musikk. Hun har gitt ut flere album og spilt konserter i en rekke land. Helisir fremfører folk- og middelalderinspirert musikk på norsk, svensk og engelsk, fra en variert tidsperiode. 

"Eufemia og Englefjert", barneforestilling

En nesten sann fortelling fra middelalderen i Oslo. Av og med Catherine Langeland og Daniel Sandvik. En familieforestilling som handler om vennskap, savn og lek. «For 747 år siden ble det født ei lita jente i Rugens, det som heter Tyskland i dag. Akkurat som deg og meg elsket hun å leke… …Én dag kom pappaen hennes og sa hun måtte reise til Norge for å gifte seg og i 1299 kom prinsesse Eufemia til Oslo for å gifte seg med Håkon V Magnusson. Spenning, humor og fin musikk med nyskrevne tekster til originale sanger, rim og regler fra middelalderen. 

"Kong Bukseløs", musikalsk teaterforestilling

Forestillingen gir en uhøytidelig gjennomgang av dronning Margretes liv. Musikken i forestillingen er kjente middelaldersanger. De blir sunget med norske tekster som knytter seg til handlingen, med tonefølge av lutt, tromme og fløyte. Teatertruppen består av : Morten W. Ernø, Seppo Dyrseth, John Vedde og Tone Holte

Sverre Jensen

Musiker og luthier ( instrumentmaker)
Sverre har vært en pioneer innen bygging av middelalderinstrumenter i Norge og har grunnlagt flere middelaldermusikkensembler. Bl.a.
Kalenda Maya som fikk Spelemannsprisen i 1985 og som har turnert i flere land som: Spania, Frankike, Tyskland, Færøyene, Sverige og Norge.

Ylva Sjaastad

Sanger, strengespiller og forteller. Ylva synger middelalderballader og folkemusikk fra forskjellige land og kombinerer musikk med historiefortelling.
Ylva har turnert i Brasil med Sverre Jensen og andre musikere og hos oss skal de sammen synge Nordiske middelalderballader

Karen Høie

Skuespiller, forteller og skribent, med lang fartstid innen scene, film og fortelleroppdrag. I år forteller hun middelalder-fortellinger hos oss for barna på fredagens skoleprosjekt og på lørdag under festivalen.