Programmet for 2024 slippes snart. Her er noen av årets artister.

Gycklargruppen Mareld
Musicantus
Ridderselskapet Mentholatum
Jens Narr og gjøgleren Yokke
Previous
Next

Canardus Horribilis

Middelaldermusikk med respektfull respektløshet og bøttevis av smittende humor! De seks villendene har våknet fra vinterdvalen og er klare for en ny sommer i middelalderen. Med instrumenter som låter som sinte ender og musikere som sjelden klarer å stå stille spiller de «middelalder-punk» med masse energi! 

Själ

Middelalderbandet Själ kommer for å gjøre tolkninger av 1200-tallets musikalske mesterverk fra hele Europa. Publikum tas med på en reise for å lytte til tysk minnesang, melodier av occitanske trubadurer, spanske cantigas m.m. Med inspirasjon fra middelalderens kulturelle mangfold har Själ en unik sound og gir nytt liv til en svunnen tid. 

Ridderselskapet Mentholatum

Ridderselskapet Mentolatum er her for å underholde deg med sine tapre riddere og makeløse hester! Ridderne i Ridderselskapet Mentolatum er ikke som andre riddere. Tunge rustninger og høylytt action, er skiftet ut med moro og fjas. Ridder Skyllebøtte og resten av ridderselskapet lever farlig med lanser og er klare med en forestilling som mildt sagt er unik. De underholder oss alle dagene under festivalen.

Gycklargruppen Mareld

Har du en kommende sjonglør i magen? Gycklargruppen Mareld besøker oss i år for å holde workshop i sjonglering. Her kan du lære alt du trenger for å gå hjem og utvikle deg videre på egen hånd! Mareld viser også klassisk gategjøgling  for å promotere kurset og å inspirere deltagerne til å øve mer.

Helisir

Med harpe og sang kom nederlandske Helisir til Norge, grunnet interessen for skandinavisk musikk. Hun har gitt ut flere album og spilt konserter i en rekke land. Helisir fremfører folk- og middelalderinspirert musikk på norsk, svensk og engelsk, fra en variert tidsperiode. 

Jens Narr

Endelig er det klart for et comeback med gjøgleren Jens Narr under Oslo Middelalderfestival! Med klassiske gjøglertriks og ellevillhunor har Jens Narr et solid grep om publikum. Det blir flott å få ham tilbake, nyt showet, men pass godt på moren din! 

Gjøgleren Yokke

På samme vis som Jens Narr har gjøgleren Yokke reist rundt med sine show i klassisk gjøgler-stil i over 30-år. Før var de bitre konkurrenter, men nå har de slått sine hoder sammen og samarbeider om et spektakulært flammeshow! I tillegg har gjøgleren Yokke flere solo-opptredener under årets festival. 

Musicantus

Musicantus er et norsk vokal- og instrumentalensemble, som fremfører autentisk middelaldermusikk, med både kirkemusikk og mer folkelige låter på repertoaret. Musicantus har opptrådt på en rekke festivaler og tilstelninger med middelalder-, eller vikingtema. De legger vekt på å fremføre autentisk musikk. 

Flammeshow med Jens Narr og gjøgleren Yokke

Et flamme show inspirert av gate-opptreden, klassisk sirkus-klovneri, fysisk og verbal komedie.

Vifill

Vifill er en miks av erfarne middelaldermusikere og nyfrelste middelaldermusikkentusiaster. de spiller på rekonstruksjoner av faktiske middelalderinstrumenter og bruker så originale kilder som mulig. Et passende motto er kanskje «klangen av middelalder». Vifill spiller på fredag i serveringsteltet.