Middelaldermusikk med respektfull respektløshet og bøttevis av smittende humor! De seks villendene har våknet fra vinterdvalen og er klare for en ny sommer i middelalderen. Med instrumenter som låter som sinte ender og musikere som sjelden klarer å stå stille spiller de «middelalder-punk» med masse energi!
Ramashang inntar festningen med et smell! Med glimt i øyet og barbarisk underholdnings-trang blir de vanskelige å unngå under festivalen. Ramashang oppstod rundt middelaldermarkedet på Voergård Slot på Nordjylland. Men datidens bandmedlemmer hadde allerede møtt hverandre i arbeidet med masketeatergruppen Dunkelfolket. Kanskje ikke så rart at Ramashang har evnen til å kombinere gjøglerier og musikk på en måte som begeistrer, engasjerer og fascinerer?
Al Andaluz tar deg med på en musikalsk reise i det flerkulturelle middelalder-Spania. Spania var et ledende kultursentrum for hele det europeiske kontinentet i denne perioden, og spansk-arabiske musikere var ettertraktede som hoffmusikere ved de europeiske hoff. Den andalusiske musikken representerer altså på mange måter en felles kulturarv. Al Andaluz har også nettopp kommet med ny plate, og smakebiter derfra får du på Høymagasinet lørdag og mandag!
De sjarmerende gjøglene fra Trix er tilbake igjen, med gjøglerier og spillopper! Klassisk gjøglertradisjon går aldri av moten, for gjestene på åpningsgildet fredag blir det dessuten også flammekunst i natten.
Med harpe og sang kom nederlandske Helisir til Norge, grunnet interessen for skandinavisk musikk. Hun har gitt ut flere album og spilt konserter i en rekke land. Helisir fremfører folk- og middelalderinspirert musikk på norsk, svensk og engelsk, fra en variert tidsperiode.
En nesten sann fortelling fra middelalderen i Oslo. Av og med Catherine Langeland og Daniel Sandvik. En familieforestilling som handler om vennskap, savn og lek. «For 747 år siden ble det født ei lita jente i Rugens, det som heter Tyskland i dag. Akkurat som deg og meg elsket hun å leke… …Én dag kom pappaen hennes og sa hun måtte reise til Norge for å gifte seg og i 1299 kom prinsesse Eufemia til Oslo for å gifte seg med Håkon V Magnusson. Spenning, humor og fin musikk med nyskrevne tekster til originale sanger, rim og regler fra middelalderen.
Forestillingen gir en uhøytidelig gjennomgang av dronning Margretes liv. Musikken i forestillingen er kjente middelaldersanger. De blir sunget med norske tekster som knytter seg til handlingen, med tonefølge av lutt, tromme og fløyte. Teatertruppen består av : Morten W. Ernø, Seppo Dyrseth, John Vedde og Tone Holte
Skuespiller, forteller og skribent, med lang fartstid innen scene, film og fortelleroppdrag. I år forteller hun middelalder-fortellinger hos oss for barna på fredagens skoleprosjekt og på lørdag under festivalen.
Akershus festning – 26. – 29. mai!
oslomiddelalderfestival@gmail.com
Festivalen er støttet av Oslo kommune