Middelalderens håndverkere blir godt representert på OMF i år. På markedsplassen er vi glade for at Bjørgvin Håndverkslaug kommer. De fleste kjenner jo Espen og Lena fra https://fortidsfamilien.com/ og i år har de med seg en autoritet på brikkebånd,  Randi Stoltz.

Fru Elisabeth og hennes mann Arne kommer. Hun er dyktig på tekstil, på de fleste måter, og han er en utrolig dyktig trehåndverker. Stikk også innom bueskytterne på markedet. De lager gode buer for både trening og konkurranse og har kunnskap om treverk, fiberretninger, bruddstyrke og elastitet.

En av miljøets beste på klær kommer også på besøk fra Sverige. Linda fra https://handcraftedhistory.blog/ er med igjen i år. Det er også hyggelig at Ukrainske Serhiy har fått mulighet til å komme med godt historisk trehåndverk.

På prins Carls Bastion står våre middelalderforeninger klare. Her finner du både smie, bronsestøp, tredreiing og spikking. Søm, nålebinding, spinning og andre former for tekstilhåndverk vil også bli demonstrert.

Stenhogging er representert på festivalen ved Espen Sørebø fra bygghytta på Nidarosdomen, samt noen deltagere fra Stenhoggerfestivalen.

På Von Sundts plass kan du møte smeden Jens Erik som demonstrerer og forteller. 

Karen Marie Helland skal også vise og fortelle om bruken av plantefiber, så her blir det mye spennende å lære for store og små!